AENC

Klantverhaal SORG

Toen Stichting voor Onderwijs op Reformatorische Grondslag (SORG) zich realiseerde dat de losse kabels in hun klaslokalen voor problemen zorgden, gaf zij Peter de Gooijer de opdracht om een oplossing voor draadloos presenteren te zoeken. Vaste AV-leverancier AENC werd gevraagd om mee te denken en de gekozen oplossing te implementeren.

De uitdaging

Stichting voor Onderwijs op Reformatorische Grondslag (SORG) zat met een probleem. In de leslokalen lagen lange kabels op de grond om laptops met het scherm te verbinden en van stroom te voorzien. Kabels waarover mensen struikelden en waardoor laptops vielen en beschadigden.

Vanuit de facilitair en arbo-coördinatoren van SORG kreeg Peter de Gooijer, projectmanager ICT, de opdracht om iets aan de gevaarlijke situatie met die kabels te doen. Zo startte de zoektocht naar een draadloze presentatie-oplossing.

De eisen aan deze oplossing?

  • Miracast-connectie (geen wifi of bluetooth)
  • Scherpe prijs-/kwaliteitverhouding
  • 4K-ondersteuning
  • Centraal beheer
  • Verbinding met het scherm in de klas niet te overrulen

Deze voorwaarden dragen allemaal bij aan het beheerdersgemak en het gebruikersgemak omdat dit belangrijke factoren zijn voor SORG.

Onze oplossing

Na een uitgebreid vergelijkingsonderzoek en het testen van de kanshebbers kwamen Peter en zijn collega’s tot de conclusie dat ScreenBeam eruit sprong op het gebied van technische specificaties en prijs. Samen met AENC als vaste AV-leverancier zijn toen stapsgewijs de klaslokalen ingericht met deze draadloze presentatie-oplossing.

Bijkomend voordeel is dat ScreenBeam ook werkt in combinatie met de touchscreens, die naast de led-schermen en whiteboards met laserbeamer in veel lokalen gebruikt worden.

Niet alleen de leslokalen bij SORG zijn voorzien van een ScreenBeam-oplossing. In de vergaderruimtes van de scholen wordt ScreenBeam gebruikt om te videovergaderen.

 

Het resultaat

De implementatie van ScreenBeam is vlekkeloos verlopen, er komen helemaal geen vragen over de werking vanuit de docenten. Op elk scherm staat een korte instructie over hoe ze verbinding kunnen maken. Ze komen het klaslokaal binnen, openen hun laptop en met het indrukken van 2 toetsen komt de verbinding al tot stand. Er is dus weinig ondersteuning nodig en dat zijn de producten die je als als ICT-verantwoordelijke binnen het onderwijs wil hebben, aldus Peter.

Het draadloos presenteren geeft veel voordelen voor de lessituatie: docenten kunnen zich vrijer door de ruimte bewegen waardoor lesgeven makkelijker en soepeler wordt. En met minder kans op struikelen is het gelijk een stuk veiliger!

Aan de beheerderskant zitten ook pluspunten. Omdat alle apparatuur op afstand in te stellen en te updaten is, kun je als beheerder zorgen dat het altijd goed werkt. Je haalt de kracht uit het systeem zelf.

Peter vat het mooi samen: “ScreenBeam geeft SORG eenvoud in beheer, eenvoud in gebruikersgemak en een prijs-efficiënte oplossing“.

 

Sfeerimpressie

Meer weten over project SORG?

Dick vertelt je er graag alles over. Persoonlijk en praktisch. Bel Dick op 078 – 69 95 889 of laat hieronder jouw gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit zijn wij
  • Persoonlijk
  • Expertise
  • Servicegericht
  • Productvisie
  • Flexibel